DiamantboringBoring i beton, teglsten og andre hårde materialer til kloakrør, fjernvarme, VVS, ventilation, el og andre tekniske installationer

Diamantboring

Jysk Diamantskæring har erfaringen og ressourcerne til at løse de helt store opgaver med tusindvis af huller, og vi har samtidig bevaret fleksibiliteten til at bore enkelte huller for både PRIVATE og ERHVERV til ventilation, aftræk til tørretumbler, skorsten, emhætte eller varmerør og afløb.
Diamantboring udføres med et kernebor bestykket med segmenter bestående af en nøje sammensat blanding af kunstigt, fremstillede diamanter og forskellige metaller til binding og placering af de kunstigt, fremstillede diamanter. Ved forskellige betonsammensætninger eller hårdheder har vi mulighed for at anvende forskellige segmenter for den mest effektive løsning og det mest optimale resultat.
Resultatet med diamantboring er et meget præcist, og veldefineret, rundt hul med en given diameter. Jysk Diamantskæring råder over mange forskellige størrelser kernebor – alle standard størrelser og rigtig mange special størrelser med få millimeters spring, og har vi ikke den størrelse, som du har behov for, så kan enhver størrelse fremskaffes med kort varsel.
Diamantboring udføres med særlige, kraftige kerneboremaskiner, som monteres med et borestativ på væg, i gulv eller loft. Borestativet kan vinkles 45° i for- og bagover, typisk bores et hul til f.eks. en DUKA ventilation med et lille fald på 3° ud, således at eventuelt kondensvand løber ud – og ikke ind i bygningen eller lægger sig i det gennemgående rør.
Hvor det ikke er muligt at fastgøre borestativet, f.eks. på et flisebelagt gulv eller væg i et badeværelse, så anvender vi typisk et vakuumanlæg til at fiksere kerneboremaskinen.
Diamantboring udføres med vand til køling af segmenterne og kerneboret, som løber gennem kerneboremaskinen, ud gennem et centralt hul kerneboret og presses ud til siderne og ned langs borets indvendig side. Borevandet kommer retur og opsamles typisk direkte i et ringsug, et V-sug eller ved en god afdækning for større bor. På indvendig (eller modsatte side) foretages afdækning, således at der er styr på borevand.
Hvor det er påkrævet grundet særlige forhold tilbyder Jysk Diamantskæring ligeledes tørboring med en special kerneboremaskine og særlige kernebor med lasersvejste segmenter.

Vi borer typisk til tekniske installationer i nybyggeri eller bestående byggeri for både PRIVATE og ERHVERV, herunder til føringsveje for:

VVS-installationer

ventilation

el-installationer

aftræk til skorsten

andre tekniske installationer

DiamantboringTil de fleste typer opgaver

Boring i beton er en af vore absolutte kernekompetencer – vi borer huller i beton, tegl, marmor, kampesten, asfalt og andre hårde materialer med kernebor i dimensioner op til ø1000mm.

– og hvor dette ikke er tilstrækkeligt, så tilbyder Jysk Diamantskæring cirkelskæring, med skæring af runde huller fra ø650mm til ø8000mm med vor højfrekvente eller hydrauliske cirkelsave.

Forudsætninger

Ved diamantboring skal der er være følgende til rådighed:

Ovennævnte er sædvanligvis forudsat at være til rådighed indenfor en afstand af 50 meter.